Wednesday, 17 May 2017

Cara dapatkan URL gambar

Hai assalamualaikum. Hari ni aku nak ajar cara nak amik URL cara mudah la. Sebab kalau sebelum ni aku pakai PHOTOBUCKET kalau nak amik URL gambar. Yang ni korang takyah sign in ke apa. Terus guna step bawah.

1- Dashboard > Post > New Post

2. Make sure dalam keadaan Compose , then upload gambar yang korang nak by clicking icon bergambar sebelah link tu.

Klik untuk besarkan
3. Lepas upload, korang right click and then amik "Copy images address". Dah siap copy! Pastu paste lah kat mana2 URL gambar tu.

Klik untuk besarkan
Cara ni lagi senang sebab takyah nak sign in bagai la hahaha. Ok? Tak faham , bagithu ya?
Assalamualaikum





No comments:

All Rights Reserved by AUNI LIYANA