Saturday, 21 May 2016

Cara nak detect wire USB

Tutorial simple untuk newbie. Ask me if you do not understand okay..Errrr korang pernah je kan terasa nak cucuk-cucuk wayar USB sampai meletop. Rilek2 sabar aku pun pernah alami benda sama. Ade beberapa kebarangkalian kenapa wire USB susah nak detect. Mungkin kerana beberapa sebab :

1- wire USB korang rosak , nak tahu rosak tak cuba try dekat laptop kawan
2- maybe korang kena uninstall balik USB port tuu , and then install balik...tengok macam kat bawah

Right click dekat 'My Computer' then tekan manage.


Patu akan terkeluar window cam kat bawah


Tekan Device Manager


Follow je step kat bawah. Kalau tak takde guna aku screenshot gamba kan kikiiii..






Done. Kalau tak jadi oyak (bagitahu) ea.. Ok assalamualaikum..


No comments:

All Rights Reserved by AUNI LIYANA