Saturday, 21 May 2016

Cara nak detect wire USB

Tutorial simple untuk newbie. Ask me if you do not understand okay..Errrr korang pernah je kan terasa nak cucuk-cucuk wayar USB sampai meletop. Rilek2 sabar aku pun pernah alami benda sama. Ade beberapa kebarangkalian kenapa wire USB susah nak detect. Mungkin kerana beberapa sebab :

1- wire USB korang rosak , nak tahu rosak tak cuba try dekat laptop kawan
2- maybe korang kena uninstall balik USB port tuu , and then install balik...tengok macam kat bawah

Right click dekat 'My Computer' then tekan manage.


Patu akan terkeluar window cam kat bawah


Tekan Device Manager


Follow je step kat bawah. Kalau tak takde guna aku screenshot gamba kan kikiiii..






Done. Kalau tak jadi oyak (bagitahu) ea.. Ok assalamualaikum..


Cara show subtitle pada Tiger Player

Hai. Nak update pasal tutorial sikit. kui kui. Ok straight to the point. Ikut step ke bawah..Semandangkan aku jenis layan korea gak. Haha. Gambar di bawah adalah video korea kui kui kui..
Pastikan korang bukak aplikasi Tiger Player untuk mainkan video tuu ya..


 Right click and ikut step kat bawah



Done, tak jadi mention kat komen box kat bawah ea .. ookk bye assalamualaikum..

Tuesday, 10 May 2016

Header guna Photoshop CS5

Hai assalamualaikum. Ni adalah contoh-co toh header buruk yang diedit oleh aku. Kalau korang nak korang mention je kat bawah nanti I buat untuk korang. Hihi. Free je. Nak jugak berbakti untuk pembaca blog. Hihii. Ade ke yang nak agak-agak.








Diatas adalah contoh header waktu aku tengah menggila dok edit huhuu. Buruk je tak hot macam korang. Ok lah. Size tu sesuai dgn blog ni. Kalau nak kasi tahu ya. Ok lah bye and assalamualaikum.

All Rights Reserved by AUNI LIYANA